Stap 2

Solliciteer bij je hulpverleningszone

Proficiat! Je hebt je FGA behaald! Dan kan je nu solliciteren bij de hulpverleningszone uit je buurt. Elke hulpverleningszone heeft hierbij zijn eigen methodiek. Lees het goed na voor jouw eigen zone. Je kan hiervoor terecht op hun eigen website.

Na de screening van je sollicitatie word je uitgenodigd bij de hulpverleningszone om langs te komen voor een sollicitatiegesprek. Tijdens dit gesprek wordt er o.a. gepeild naar je motivatie, beschikbaarheid, …
Binnen elke hulpverleningszone zijn er meerdere brandweerposten. Je wordt dan ook toegewezen aan de post die je het snelst kan bereiken.

Extra medisch onderzoek

Na je sollicitatie volgt er nog een extra medisch onderzoek in het ziekenhuis: RX van de longen, cardiologisch onderzoek en de VO2-maxtest. Als toekomstig brandweerman/-vrouw zal je hart door de grote hitte van een brand en het vele transpireren extra belast worden. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat je hart grondig wordt nagekeken.

Afsluitend word je ook nog op consultatie gestuurd bij de arbeidsgeneesheer van de hulpverleningszone. Tijdens het onderzoek wordt er algemeen gekeken of je gezondheid het toelaat om als brandweerman/-vrouw aan de slag te gaan.

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag